top of page

OVER MIJ

DSC_0725 (1).jpg

Kunst is al vanaf jonge leeftijd een deel van mijn leven. Toen ik 9 jaar oud werd, gaven mijn ouders me mijn eerste schildersezel en een mooie houten koffer met alle benodigdheden. Als kind ben ik begonnen met aquarellen en acrylverf, maar ik werd verliefd op olieverf tijdens een cursus die ik volgde in Rome, waar ik met mijn gezin 3 jaar hebben gewoond. Stillevens en landschappen zijn mijn favoriete onderwerpen om te schilderen. Ik gebruik een ingetogen palet en haal mijn inspiratie uit de natuur, kunstgalerijen en antiekmarkten. Een van mijn favoriete schilders is de Deense schilder Vilhelm Hammershøi. Ik ben als een blok gevallen voor zijn serene schilderstijl en zijn gebruik van kleur en licht tijdens een tentoonstelling van zijn werk in het Statens Museum for Kunst in Kopenhagen, waar we destijds woonden. Zijn werk was en is nog steeds een grote inspiratiebron voor mij. Mijn eerste grote liefde is echter de impressionist Monet. De manier waarop hij werkt met kleur, licht en donker en suggesties, vind ik adembenemend. Tevens heb ik een zwak ontwikkeld voor de Nederlandse schilderkunst en voor de manier waarop oude Hollandse meesters, zoals Rembrandt, Fabritius en Vermeer, sterke contrasten in licht en schaduw (chiaroscuro) gebruiken in hun kunstwerken.

Om mijn schildertechniek te verfijnen en mijn eigen stijl verder te ontwikkelen, ben ik in september 2022 begonnen met de opleiding Schilderkunst aan de Kunstacademie in Arendonk. Daarnaast zet ik mij in voor en neem ik deel aan de lokale kunstroute om kunst meer onder de aandacht te brengen en verschillende doelgroepen met elkaar te verbinden. 

Als je geïnteresseerd bent in een van mijn schilderijen, neem dan gerust contact met me op via leontien@leontienvanoord.com.

Warme groet,

Leontien

bottom of page